Воденият от Пламен Константинов руски тим на Локомотив Новосибирск записа победа над Югра-Самотлор Нижневартовск с 3:0 (26:24, 25:16, 25:23) в мач от 2-ия кръг на Група Б на полуфиналния турнир в Новосибирск. Така домакините записаха втора поредна победа на турнира и общо 17-та от началото на сезона в турнира за Купата и в Суперлигата на Русия.

Утре Локомотив се изправя срещу Зенит, с Цветан Соколов, в пряк дуел за първото място в Група Б и класиране за финалната четворка на Купата на Русия в Москва.

Двукратният световен шампион с Полша Фабиан Джизга отново остана резерва за Локомотив, но влезе за малко в игра във втората част. Основен разпределител на тима от Новосибирск бе бившият плеймейкър на Монтана Константин Абаев. Пламен Константинов даде почивка и на титулярния си диагонал Константин Бакун, както и на Марко Ивович и на Дмитрий Щербинин.

Павел Круглов стана най-резултатен за Локомотив с 15 точки (1 ас, 1 блок, 59% ефективност в атака). Алексей Родичев добави 14 точки (5 аса, 1 блок, 53% ефективност в атака, 43% перфектно и 71% позитивно посрещане).  Центровете Александър Ткачьов (2 блока, 100% ефективност в атака) и Дмитрий Лизик  (2 аса, 1 блок, 53% ефективност в атака) добавиха по 8 точки. Автралиецът Линкълн Уилямс стана най-резултатен в мача с 16 точки  (1 блок, 156% ефективност в атака).