Бразилският национал - Лукас Сааткамп се забърка в скандал по време награждаването на турнира за Световната купа при мъжете. Волейболистът бе отличен за най-добър втори център в надпреварата, а след връчването на златните медали на отбора му Лукас направи нецензурен жест, показвайки среден пръст. В съобщение за бразилските медии от ръководството на Международната федерация по волейбол (ФИВБ) порицаха поведението на Сааткамп и заявиха, че ще разследват случая.

„Като семеен спорт номер едно в света, наш приоритет е да служим като пример за феновете и имайки предвид това, ние сме разочаровани от жеста на въпросния състезател. Докато разследването ни не приключи, няма да коментираме повече“.

Бразилската конфедерация по волейбол (CBV) също се признесе по казуса. В изявление за пресата от конфедерацията заявиха, че ще се занимаят със случая на вътрешно ниво, но не е ясно дали Лукас ще получи предупреждение или наказание за жеста, за който не е известно към кого е адресиран.

33-годишният волейболист е един от най-опитните играчи в отбора, като за 10 години освен Олимпийските игри в Рио през 2016 година, е спечелил и много други титли./bgvolleyball.com


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.