Една от звездите на сръбския и световен волейбол - Сречко Лисинац сподели своето мнение за разпространението на коронавируса. Централният блокировач на Тренто заяви, че положението е много сериозно и тепърва предстои най-трудното преди спортът отново да заеме своето достойно място в живота на хората.

„Мисля, че нещата са много сериозни и призовавам всички хора към отговорност и дисциплина в този труден момент. Длъжни сме да слушаме какво ни казват властите и да спазваме всичко. Аз съм в Италия, а знаете колко невинни хора загубиха живота си. Осъзнах колко е тежко положението още в началото. Виждах как ден след ден коронавирусът отнема човешки живот и ти просто не можеш да сториш нищо. Започнаха да затварят градове, мерките ставаха все по-строги, нито за миг не си позволих да подценя тази страшна епидемия. Има органи, които ще решат дали първенството трябва да се поднови. В Италия ситуацията е тежка, а мен ме интересува само всички да бъдат здрави. Ако подновим сезона, това решение трябва да е много добре премислено. Смятам, че няма смисъл да се бърза, по-добре е всичко да се случва стъпка по стъпка без излишни рискове. Продължавам, въпреки трудностите да стоя в Тренто. Провеждаме тренировки онлайн, а през останалото време чета книги, гледам филми или слушам музика. Не зная защо Сърбия не успя да се класира за Олимпийските игри, но много съжалявам. Не е добре, че европейският шампион няма да бъде на Олимпиада, но това са реалностите. Факт е, че на олимпийската квалификация в Берлин се представихме слабо и не показахме добра игра. Трудно е да се изправиш срещу най-добрите отбори в Европа и да се бориш за една единствена квота“, коментира Лисинац.

 

Автор: Делян Калинков


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.