Все по-вероятно изглежда отборите от Серия А да започнат тренировки на 4-и май, а според много специалисти на 31-и май първенството може да бъде подновено, макар и без публика. Един от най-добрите разпределители в света на волейбола  - Симоне Джанели призова и волейболът да помисли за своето завръщане. Разпределителят на Тренто и националния отбор на Италия съвсем логично зададе въпроса защо футболът може да започне, а ние не?

Джанели заяви, че вече иска да играе и допълни, че ако отново започне да се играе футбол, това ще бъде страхотно за целия свят.

„Защо футболът може да започне отново, а волейболът не? Зная, че във футбола има много интереси, а да не говорим за финансовото измерение на нещата. Да има футбол ще е чудесно за всички, така мисля. Смятам, че и волейболните ръководители трябва да помислят по въпроса. Ясно е, че здравето е приоритет, но може да се играе без фенове или пък да има дистанция между хората. В мача срещу Сора бе изпробван този начин, с хора в залата, но имаше  дистанция между тях. Винаги могат да се намерят решения. Всички сме мъже и се борим срещу вируса, но волейболът може да вземе пример от футбола. Във футбола искат да приключат шампионатите почти навсякъде, трябва и ние да го направим. Цялостното завръщане на спорта ще бъде чудесно за всички по света, а аз вече искам да играя, да посрещам предизвикателства и да гоним нови цели и постижения. Вече много ми липсват съотборниците в Тренто, шегите, закачките, липсва ми чувството към топката, просто искам да играя волейбол“, завърши Джанели.

 

Автор: Делян Калинков