Легендата на сръбския и световен волейбол - Владимир Гърбич даде доста интересно и любопитно интервю пред вестник "Латина днес". Гърбич засегна най-различни теми, като борбата с коронавируса, бъдещето на световния волейбол и отново си спомни за добрите времена, когато игра за отбора на Латина.

„Коронавирусът нанесе големи щети на целия свят, виждате какво се случва. Спортът също ще пострада много и аз мисля, че оттук нататък всичко ще бъде различно. Тъжно ми е за това, което Италия изживява и ще трябва доста време, докато страната се възстанови. Аз много обичам Италия, това е моят втори дом, имах невероятни години тук и никога няма да ги забравя. Смятам, че отлагането на Олимпийските игри с една година е напълно правилно решение, очаквам сериозна вреда върху икономиката в световен мащаб. Нося прекрасни спомени от Латина, градът е страхотен, а оставих и много приятели там. Приятели от света на волейбола, с които и до днес продължвам да имам чудесни взаимоотношения. С моята съпруга често си спомняме за прекрасните моменти в Латина и незабравимите вечери, които изживяхме заедно. Продължавам да следя италианското първенство и се радвам, че залите са пълни. За мен това остава най-силното първенство в света. Ако трябва да отправя послание към италианския народ, бих искал да кажа следното: Хора, обичам ви. Обичам Италия, така както милея и за Сърбия. Преживях 11 невероятни години с вас и никога няма да забравя това. Да играеш 11 сезона в най-силното първенство в света, какво да искам повече?  Искам да призова хората в Италия да бъдат силни и да оцелеят. Нека всеки ден да мислят как да направят живота си по-добър, да мислят за семейството, за приятелите и най-близките. Това, което ни се случва показва, че грешим някъде  и трябва да се поправим. Всеки ден сме длъжни да правим най-доброто за себе си и другите, всичко е в нашите ръце. Моля всички хора за отговорност и нека това ни послужи като урок“, сподели Гърбич.

 

Автор: Делян Калинков


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.