Вчера стана ясно, че 32-ите Летни олимпийски игри, които трябваше да се проведат в Токио, се отлагат. Това породи редица реакции от света на спорта.

Звездата на Полша и световния волейбол - Вилфредо Леон сподели:

„Разочарован съм, но очаквах това решение. За известно време ще трябва да се откажа от най-голямата си мечта, но всички ще почакаме, това не е проблем. В момента спортът се засенчва, сега най-важно е да се преборим с епидемията. Това обаче не променя целта ни, ще отидем в Токио през 2021 година, за да спечелим медал", завърши той.

Не бе по-различно изказването и на старши-треньора на поляците - Витал Хейнен.

„Това бе едно разумно решение. Европа все още се бори с коронавируса и трябва да извърви дълъг път. САЩ е още в началото на борбата, ще минат поне няколко месеца, докато целият свят се възстанови от тази страшна епидемия. Ние не променяме нагласата си, каквото и да стане. Отиваме в Токио, за да постигнем нещо голямо", заяви белгиецът.

Ето няколко думи и от легендарния разпределител Бруно Резенде.

„Това решение беше неизбежно. Светът трябва да се справи с коронавируса, а после ще мислим за спорта. Щеше да е абсурдно да се провежда олимпиада в такива условия, няма проблем, ще почакаме колкото е нужно. Съгласен съм с решението на МОК и го подкрепям напълно", казва Резенде.

Руската легенда Сергей Тетюхин допълни следното:

„На никого не му харесва, но това е най-доброто за спорта. Ще чакаме и ще се адаптираме, най-важното е всички да бъдем здрави. Не можем да си правим никакви планове, докато светът е в тази ситуация. Когато излезем от кризата, ще дойде време отново за волейбол и спортът отново ще заеме своето достойно място", гласи мнението на Тетюхин.

 

Автор: Делян Калинков