Ренато Арена, който е първи вицепрезидент на CEV, беше във Варна, където гледа някои от мачовете на Европейското първенство по волейбол за мъже. Италианският ръководител сподели впечатленията си пред официалния сайт на БФ Волейбол.

„Моите впечатления са изцяло позитивни. Работих тясно с българската федерация на предишното Европейско първенство и преди това за Световното. Италия и България бяха организатори и вървяхме ръка за ръка. Винаги съм виждал колко впечатляващо работи вашият президент Любомир Ганев и неговият екип. Няма какво да дискутираме – България е на най-високо ниво“, каза Арена.

Снимки: LAP.bg
40 снимки

„България има много добри състезатели. Може би трябва да направите някои промени. Но аз нямам право да говоря за спортно-технически неща. Това не влиза в задълженията ми. Но мога да кажа за феновете – бяха фантастични. По телевизията също се вижда, че създават прекрасна атмосфера“, каза още той.

„Вторият ми паспорт е от България. Толкова много пъти съм идвал тук. Не мога да си спомня точно колко. Когато дойдох за първи път, залата във Варна не беше реновирана. Сега виждам колко нови имате – в София, в Русе, в Пловдив, в други градове. Обичам да идвам в България и затова казвам, че това е втората ми родина“, завърши Ренато Арена.

Снимки: Startphoto.bg
30 снимки