Една от капитанките на женския ни национален отбор по волейбол – Петя Баракова, сподели своите впечатления след края на участието на „лъвиците“ в турнира Лига на нациите. Нашите момичетата успяха да запазят своето място в турнира и догодина отново ще се състезават сред най-добрите.

„Вие току-що го казахте – спасяваме се да останем. Това да играем между най-добрите е доста важно, независимо, че сме едни от последните. Отборът ни е прекалено млад, трупаме опит и всички тези мачове доказват, че все още ни липсва опит. Нормално, момичетата са на по 20-22 години, някои от тях не са играли на такова високо ниво. Мисля, че всеки изминал мач имахме спадове, имахме и добри моменти, но за нас беше най-важно, че останахме в лигата“.

„Отборът от миналата година е тотално различен. С новите млади попълнения се радваме, че оставаме в лигата, защото това са 12 отбора в цял свят, които се борят да играят. Не мисля, че се обезсърчаваме, че това ни радва, защото това е малка крачка напред за отбора. И всяка малка крачка напред ни води към по-добри резултати за в бъдеще“, заяви капитанката на Марица Пловдив.

„Трупаме опит с всеки изминал мач. Сега имаме доста време за подготовка за Европейското. То е много важно, защото групата ни е преодолима. Надяваме се на доста по-добри резултати в края на лятото, когато ще имаме повече опит, повече тренировки, повече сработване. Мисля, че се справяме добре“.

„Според мен трябва да сме малко по-константни, защото както всички видяха, че почваме ударно. Взимаме първия гейм и после нещо се случва в системата. Със сигурност трябва да сме малко по-константни в играта, за да можем да затворим мача в наша полза“, заяви Баракова.