Волейболистът на Нефтохимик и националния ни тим Николай Николов хвърли яснота върху допинг-скандала, който се разрази в последните дни след гостуването му в студиото на DIEMA SPORT 2.

Пред камерата на NOVA, Николов сподели, че „е бил разбран грешно“.

„След гостуването ми преди два дни в студиото на DIEMA SPORT 2 се получи една голяма сензация, която със сигурност не съм търсил и не съм искал. Акцентът беше изместен. Въпросът е дали аз съм се изказал неправилно или грешно съм бил разбран“, коментира волейболистът.

Още по темата:

В Русия подтиквали волейболен национал да взима допинг

Ники Николов: Завръщането ми в България не е крачка назад

„Ставаше дума за прибирането ми от Русия и защо си тръгнах оттам. Сега мога да кажа повече подробности и яснота защо си тръгнах и надявам се този път нещата да се разберат както трябва“, продължи Николов.

„Главните причини бяха две. Първата беше, че не ми харесваше начина на работа в залата и как се тренира. И тогава го казах, че съм по специфичен и съм предразположен към контузии, а там се полага едно тежко физическо натоварване“, каза още той.

„Второто е, че не ми хареса как се процедира, когато имаш даден проблем и контузия. Как се извършва самото лечение след това. Това са главните причини, които ме накараха да си тръгна от Русия. За съжаление нещата бяха малко преекспонирани и погледнати от малко по-различен ъгъл. Защото аз там имах проблем и бях лекуван по даден начин, който аз сметнах, че не е ефикасен и може би за момента би свършил работа, но в дългосрочен план няма да ми помогне.“

„Истината за цялото това напрежение, което се създаде е точно това, което казвам. Никой е не ме е заставял или подтиквал да използвам или да правя каквото и да е било. Никой не ми е казвал „ти трябва да направиш това“ или „ако не направиш това ще се се случи нещо“. Аз не съм чувал нещо такова от никой там“, завърши волейболистът на Нефтохимик.