Една от звездите на Новара и националния отбор на Италия - Кристина Кирикела даде любопитно интервю. Тя говори по най-различни теми, но наблегна върху борбата с коронавируса и изключително трудните времена, които преживява Италия. Националката не пропусна да коментира и темата с доиграването на първенството.

„Смятам, че в този момент е абсурдно някой да мисли за подновяване на сезона. Много ми е трудно в момента и изживявам нещата доста тежко, семейството ми е далеч и се притеснявам за най-близките си хора. Сега жвиея с моя приятел, но не е същото, искам да съм близо до моите родители и да усещам тяхната обич и подкрепа. Притеснена съм. Всеки път, когато пуснеш телевизора и виждаш как вървят едни и същи новини и колко е тъжно всичко. Понякога излизам с моето куче, но само толкова. Липсва ми нормалното ежедневие. Отборът ми липсва, но трябва да преминем и през тези толкова трудни моменти за целия свят. Изобщо не смятам, че трябва да играем скоро. Има много по-важни неща от спорта сега и всичко е в нашите ръце. Ние обаче сме професионалисти и сме длъжни да бъдем готови за всякакво развитие на ситуацията. Утре могат да ни кажат, сезонът продължава и ти просто нямаш избор, трябва да играеш. Вярвам, че нещата трябва да се случват бавно, никой не трябва да бърза с конкретни решения и ситуацията в страната трябва да се следи внимателно. Ако все пак играем и сезонът продължи, мисля, че това ще се случи без публика“, завърши Кирикела.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.