Селекционерът Лоренцо Мичели постигна втора победа на Европейското първенство по волейбол за жени начело на националния отбор на България. В родния си град Монца италианският специалист изведе българките до  успех с 3:1 срещу Босна и Херцеговина.

„Беше доста трудно да играем срещу Босна и Херцеговина. Имат добър отбор. Излязоха с различна система от тази, която очаквахме и за която се готвихме. Започнахме да се борим на корта. На моменти имахме проблеми, както и те. От психологическа гледна точка сме много силни. Отборният дух е на наша страна. Това най-добре се видя в четвъртия сет. Затова съм много горд от момичетата“, заяви Мичели в интервю пред официалния сайт на БФВолейбол.

Той е доволен от начина, по който България започна участието си в двубоя.

България волейбол жени

източник: БФВолейбол

„Не наложихме нашия ритъм. Съперникът пусна доста различен състав. Най-вероятно защото утре има много важен двубой срещу Хърватия. Срещу нас опитаха да се възстановят от умората, която натрупаха при победата с 3:2 над Швейцария вчера. Те рискуваха. Всеки си прави програма. До днес нашата програма беше много натоварена. Осем дни поред работихме много здраво, а вчера имахме тежък мач срещу Хърватия. Сега ние имаме ден почивка, за да се възстановим за битката с Италия. Ако Босна и Херцеговина спечели мача си утре, то ще се класира за следващата фаза. Знаеха, че срещу нас ще им е много трудно и затова започнаха със състав, който няма да играе утре. Когато видяха, че могат да вземат нещо от нас, опитаха. Но пак ще повторя, че съм горд от момичетата ми, защото те се справиха добре“, допълни Лоренцо Мичели.

България e временен лидер в група „В“ на турнира след две победи в първите си две срещи.

„Това е като мечта! Срещу Италия ще излезем без напрежение в събота. Искаме да се видим как ще изглеждаме срещу един от най-силните отбори. Ще се забавляваме и ще опитаме да неутрализираме съперника. Вече играхме в Лигата на нациите срещу тях и знаем колко ще е трудно. Но ние се наслаждаваме на този момент. Нашата важна цел е да спечелим мачовете с Румъния и Швейцария. Би било страхотно да победим и Италия. Следваме пътя си“, добави треньорът на България след успеха срещу Босна и Херцеговина.