Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени Лоренцо Мичели коментира след загубата от Италия с 0:3 гейма на Европейското първенство, че този съперник е "много далече от нас, на съвсем друго ниво".

"В първия гейм видях отборът ни да направи позитивни неща. Имаше решения в атаката, с които се опитахме да се противопоставим. Те са част от бъдещето на нашата игра. Така искам да се представяме постоянно. Във втория и третия гейм нямахме никакви шансове срещу Италия. И не само заради наши грешки. Съперникът е много по-силен физически и технически от нас", каза той за сайта на БФ Волейбол.

"Нашата програма и план са съвсем различни от Италия. Те играха с най-доброто срещу нас и заслужено ни победиха. За нас това беше първи мач след тежка седмица на тренировки, която завърши с две победи, които на всяка цена трябваше да спечелим. Горд съм от момичетата и от това, което направиха досега на Европейското. Не искам да давам много глас на днешния резултат. Не е реално да мислим, че можем да се сравняваме с Италия на този етап", добави Мичели.

"До края на груповата фаза трябва да победим поне в още един двубой и да се класираме на осминафинал. Искам да играем добре и знам, че тогава всичко ще се нареди. Мачове като този с Италия са голям опит за нашите момичета. Те се учат и виждат какво трябва да правят. Искам да се борят и те го правят. Когато говорим за Италия, Турция, Полша и Сърбия, знаем, че те са много пред нас. Ако играе така, "Скуадра адзура" е фаворит за титлата", коментира още селекционерът на България.