Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол - Лоренцо Мичели, говори пред медиите на съвместната открита тренировка с мъжкия тим в зала „Левски София“ преди Европейското първенство за мъже и жени, което стартира следващият месец.

Мичели определи и амбициозна цел пред отбора, а именно класиране за ¼-финалите в надпреварата.

Startphoto.bg
40 снимки

„Оставането ни в Лигата на нациите беше страхотно постижение, защото нашият отбор е изключително млад и няма международен опит. Вече започнахме подготовката за Европейското първенство. Знам, че ще е много трудно. Нашите момичета обаче разбраха какво е да се изправят срещу най-големите и имам пълно доверие в тях“, започна Милечи.

„В нашата група е Италия – тим, който винаги е фаворит. В Лигата на нациите не участва с най-силните си състезателки, но пак беше сред най-добрите. Много е важно да се класираме втори или трети в групата и така да избегнем по-силен съперник на осминафиналите. Четвъртфинал ще е фантастичен резултат. Надявам се всички момичета да са здрави и подготвителният процес да мине на ниво“, продължи селекционерът на „лъвиците“.

БТА / BTA
6 снимки

„Капитанката Мирослава Паскова тренира с отбора. Възстановяването й върви дори по-бързо от очакваното. Паскова се контузи в първия мач от Лигата на нациите, в който победихме Хърватия с 3:0 и това се оказа изключително важно за оставането ни сред най-добрите“, завърши Мичели.