Президентът на БФВолейбол Любо Ганев посети днешната тренировка на мъжкия национален отбор в зала "Христо Ботев". Вече седмица в София волейболистите ни се готвят за eвропейското пъренство, което ще се проведе от 1 до 19 септември в Полша, Чехия, Финландия и Естония. "Лъвовете" ще стартират надпреварата в Острава, като в група В ще срещнат тимовете на домакина Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора.

Ганев говори с треньорския щаб и състезателите, като обърна персонално внимание на всички. По време на визитата си той пожела успешен тренировъчн процес и подчерта колко е важен периода за оптимална подготовка преди най-големия форум на Стария континент.

Откритото занимание на националите пък започна с приятни емоции. Централният блокировач Стефан Чавдаров, който е рожденик днес и навършва 26 години, получи изненада от отбора. Диагоналът Велизар Чернокожев влезе изненадващо в залата с торта за случая. Съотборниците поздравиха вкупом Чавдаров, а угощението бе оставено за след края на заниманието.

Подготовката ще продължи в зала "Христо Ботев" до края на месеца, а от началото на следващата седмица тимът ни се пренася в Самоков. На 5 и 6 август България ще изиграе две контролни срещи с Хърватия, а на 13 и 14 август тимът ни ще се изправи срещу Нидерландия. На 19 август отборът заминава за Украйна, където ще направи последни проверки с домакините, Сърбия и Словения.