Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол - Пламен Константинов, призова очакванията към тима да не бъдат прекалено високи преди Европейското първенство във Варна и квалификацията за олимпийските игри в Париж през 2024-а година.

Специалистът и воденият от него състав продължат да следват предварително начертаните за лятото задачи. „Лъвовете“ са в група „B“ заедно с тимовете на Хърватия, Финландия, Словения, Испания и Украйна.

Startphoto.bg
59 снимки

„Първата цел беше да останем в Лигата на нациите, а втората - да не пипаме никой от състезателите в младежките ни състави. Пуснахме Алекс Николов преди да сме се спасили, за да не намаляваме шансовете на тимовете в младежките формации, които имаха шансове да се борят за призовите места. Третото нещо беше да дадем шанс за изява на максимален брой хора. Успяхме да завъртим почти всички“, започна Константинов пред медиите в зала „Левски София“.

„Целта преди Европейското първенство е да заемем топ призова позиция. Не искаме да вдигаме никакви лозунги. Трябва да направим добра игра и добро класиране, а след това да говорим. В последните години караме само на приказки. По-добре да сме реалисти. Мачовете в Лигата на нациите показаха, че трудно ще шокираме хората с някаква игра. Негативното отношение към отбора идва от грешните сигнали, давани през последните години. Не сме побеждавали най-силните през последните три-четири години. Има фактор домакинство, който може да помогне на Европейското първенство. Трябва да си свършим работата, която ни очаква в следващите 40 дни. Имаме резерви на блок и в защита, както и катастрофални цифри на сервис. Това, което можем да добавим, е контраатаката. Тя е по-слаба от първичната ни атака“, продължи селекционерът на България.

Специалистът говори и за звездата в националния отбор Цветан Соколов.

„Цветан тренира с помощниците и с кондиционния треньор още от началото на месеца. Има херния, която му създаваше проблеми през сезона. Направиха манипулация. Очаква се хернията да се свие и да не му създава дискомфорт. Днес няма да бъде с нас“, каза още Пламен Константинов.