Звездата на Модена - Иван Зайцев заяви, че волейболът му липсва, но призова всички към отговорност и грижа един за друг. Руснакът с италиански паспорт, сподели, че прекарва време със семействотто и поддържа форма от вкъщи.

„Всички сме добре. Стараем се да си седим вкъщи и да се забавляваме. Имам 3 деца и искам да отделя достатъчно време за тях. Сега най-добре разбирам жена си, много често се налага да отсъствам, а когато ме няма тя е много притеснена, защото сама трябва да се справя с всичко. Прекрасно разбирам колко е трудно за жена ми да се грижи за 3 деца, когато ние с отбора пътуваме и играем отговорни мачове. Много внимаваме в този момент и се пазим, знаете, че в Италия положението не е никак добро. И двамата с моята жена се стараем да учим децата на нови неща, играем на образователни игри и искаме те да се развиват правилно. Харесва ми как жителите на Модена се държат във време на криза. Почти никой не излиза, хората са много отговорни и дисциплинирани. Мисля, че това, което правят гражданите на Модена е много достойно и заслужава уважение. Ние със съпругата ми винаги излизаме само по един. Аз или тя отиваме да купим най-необходимото и после веднага се прибираме у дома. Волейболът много ми липсва, но това ще почака. Липсва ми адреналина от мачовете, тренировките, но първо трябва да се справим с коронавируса. Всички поддържаме форма от вкъщи, в непрекъснат контакт съм със съоттборниците ми и всички са добре. Модена винаги има високи цели. Засега сме втори и сме амбицирани да се борим за титлата. Ще споделя с вас и своето мнение за провеждането на олимпийските игри. Определено ще е жалко, ако игрите бъдат отменени. Но мисля, че трябва да се направи най-доброто. Ако трябва да съм честен, съм на мнение, че олимпиада тази година не бива да се провежда, нека всички първо мислят за здравето на хората“, завърши Зайцев.

 

Автор: Делян Калинков


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.