Волейболният национал Алекс Николов е попаднал в плановете на елитния италиански отбор Модена, твърди регионалното издание на вестник "Ил Ресто дел Карлино".

Големият български талант е представен на Апенините като един от най-актуалните играчи в волейболната Лига на нациите и като син на Владимир Николов, който направи успешна кариера в страната. Той вече е участвал в Италия в Световното първенство до 21 години, както и в приятелските мачове между "Адзурите" и България в Кавалезе в началото на лятото.

Посрещачът Алекс Николов в момента учи в САЩ и играе в колежанското първенство на страната по волейбол за Университета Лонг Бийч. Той беше обявен за играч на годината на национално ниво от Асоциацията на американските волейболни треньори, като за първи път новак получава приза за номер 1 в шампионата.

Като друго ново попълнение на отбора на треньора Андреа Джани вестник "Гадзета ди Модена" определя австралиецът Лоренцо Поуп, който бе най-резултатен при победата на Австралия над България с 3:2 в мач от Лигата на Нациите в София.