Главният мениджър на волейболния Пиаченца - Христо Златанов говори пред „Corriere dello sport“. Българинът разкри как преживява ситуацията с коронавируса в Италия и сподели своите очаквания за бъдещото развитие на отбора.

„Мисля, че първенството спря в подходящия момент. В Пиаченца ситуацията е тежка и нямаше как да продължим тренировки. Тук на ден умират най-малко по 25 души, а близо 2000 са заразени с вируса. При нас положението е опасно и италианската федерация взе най-правилното решение да спре шампионата. Относно нашето развитие, има още какво да се желае, но вярвам, че добри дни чакат нашия клуб. Имахме някои добри моменти, но записахме и някои слаби резултати. Финансовото положение в страната остава трудно, защото коронавирусът ще нанесе сериозни поражения върху световния спорт. Всички чакаме и това е единственото, което можем да направим, вярвам, че всички заедно ще се справим и ще излезем от кризата“, завърши Златанов.

 

Автор: Делян Калинков


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.