България ще е домакин на 3 кръга от волейболната Лига на нациите през 2019 година, два при мъжете и един при жените, разкри вицепрезидентът на волейболната централа Любо Ганев.

"Градовете все още не са ясни, всичко зависи от ангажираността. Който покаже, че най-много иска да е домакин, ще получи това право. Възможно е двата турнира при мъжете да са на едно място, тепърва ще решаваме", заяви за "Труд" Ганев.

Първото домакинство ще е от 14 до 16 юни, тогава в България гостуват Япония, Австралия и Италия. След това приемаме последния кръг (28-30 юни), когато ще е особено напрегнато. В България пристигат САЩ и Иран, както и Сърбия. 

Националите стартират в Лигата на нациите на 31 май в Аржентина, там ще са още съставите на Португалия и Канада.

Единствено България, Китай, Иран и Бразилия получиха по две домакинства за следващата година в турнира, който замени Световната лига.

При жените стартът идва в България между 21 и 23 май гостуват Япония, Белгия и САЩ. Според регламента при дамите срещите ще се играят вторник - четвъртък, при мъжете са от петък до неделя.

"За нас е огромен успех, че заслужихме правото да бъдем домакини на три кръга от Лигата на нациите и съм убеден, че ще се представим на най-високо ниво", допълни Любо Ганев.