Женският национален отбол на България по волейбол допусна втора загуба в група В от  квалификационния турнир за олимпиадата в Париж догодина. Българките отстъпиха на Турция с 0:3 (20:25, 19:25, 15:25) в зала „Йойоги Нешънъл Джимнезиум“ в японската столица Токио. В първата си среща момичетата на селекционера Лоренцо Мичели допуснаха поражение от Белгия също с 0:3.

По този начин българските „лъвици“ остават без победа до момента на турнира след вчерашната загуба от Белгия с 0:3 гейма. Турция пък е с 2 победи от 2 мача и 6 точки.

Първата точка в мача беше за България. Резултатът вървеше равен до 5:5. Съперникът дръпна с три точки и започна да брани аванса си. Все пак българките се приближиха до 18:19. Тогава нови три турски точки реално сложиха край на гейма.

 Във втората част равенствата се редяха до 13:13. Тогава България допусна туркините да направят четири безответни точки и да се доближат до спечелването му. Момичетата на Мичели също показаха класа. Със серия от три точки пасива бе намален до 18:19. До края на гейма обаче българките стигнаха само до още само една и Турция поведе с 2:0.

 Третата част беше най-неравностойна. Треньорът Лоренцо Мичели даде шанс на много от най-младите ни състезателки да опитат какво е да играеш срещу един от най-силните отбори в света. Много рано Турция поведе със сериозна разлика и накрая еврошампионът завърши мача с 25:15.

Срещу европейския шампион Турция за България най-резултатни бяха Радостина Маринова и Мирослава Паскова с по 9 точки.

В понеделник (18 септември) е почивен ден на турнира, а във вторник (19 септември) България ще играе срещу настоящия олимпийски и световен вицешампион Бразилия. Мачът е от 10:00 часа българско време.