Капитанът на националния отбор по волейбол на България Владо Николов даде емоционалното си последно интервю като активен волейболист. Той сподели, че не му се е искало да се отказва от спорта, но просто е нямало друга възможност пред него.

"И аз съм против да се отказвам, но за съжаление нямам повече възможност. За да изиграя този мач трябваше да взема болкоуспокояващи. Сметката обаче ще я плащам утре, след като мине ефектът на хапчетата."

"Треньорската професия ми е като задача утре, когато имам две тренировки с младежките национали. После ще разговарям с жена ми Мая за това, какво ще предприемем нататък", сподели Владо Николов пред камерата на Diema веднага след бенефиса си. Иначе той беше много щастлив от шоуто в "Арена Армеец".

"Чувствам се супер, стана това, което искам. Стана шоу, от което надявам се публиката е доволна. Успях да постигна нещо, за което си мечтаех от месеци. Победихме в последния ми мач с капитанската лента на България."

"Вие обикновено ме виждате, когато съм на работа. Но днес емоциите бяха над всичко и удоволствието. По принцип хората ме знаят като самоуверен и хладнокръвен, но сега нещо ми стисна гърлото и не можах да кажа нищо", сподели Николов, след което говори за решението си да дари 50 хил. лв. на център за лечение на болни деца.

"Бяхме решили с екипа ми да направим дарението. След инцидента с Центъра за лечение на деца в чужбина направихме едно проучване и според него в центъра в Пловдив има най-належаща нужда от помощ. Тези пари ние ще следим за какво ще се разходят и след 1-2 седмици ще дадем отчет какво ще се купи с тях", сподели Николов.

Накрая той отправи посланието си към феновете на националния отбор, както и към доскорошните си съотборници, които вече ще вижда само по телевизията или от залата.

"Искам да се обърна към феновете - благодаря ви от сърце за всичко през годините. Ние сме едно цяло. На момчетата пожелавам да са здрави и да тренират, както и да не се плашат от трудностите", завърши Владо Николов.