Българският национален отбор по волейбол стартира участието си в тазгодишното издание Лига на нациите, което започва днес 6 юни и ще продължи до 23 юли. Първата фаза на турнира ще се проведе в Япония, а откриващата среща от надпреварата ще бъде тази между България и Китай на 6 юни в Нагоя. Срещата стартира в 10:10 часа и ще може да я гледате на живо по MAX Sport 1.

„Лъвовете“ имат нов национален селекционер в лицето на Пламен Константинов, който отново застава начело на националите и ще се надяваме под негово ръководство да наградим над 14-ото място от миналата година.

Ден след мача с Китай е срещата със Сърбия. Следва двубой срещу Словения, а на 10 юни България играе срещу домакините от Япония. С този мач ще завърши първия етап в Страната на изгряващото слънце.

Ето състава на България за Лигата на нациите: Георги Сеганов, Николай Пенчев, Георги Братоев, Мартин Божилов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Денис Карягин, Симеон Добрев, Светослав Гоцев, Аспарух Аспарухов, Александър Николов, Димитър Димитров, Николай Колев, Илия Петков