Мъжкият национален отбор на България по волейбол ще играе в Лигата на нациите и през 2024-а година! Това стана факт, след като по-рано днес Полша се наложи с 3:0 над Канада във Филипините.

„Кленовите листа“ заемат 14-то място с баланс от 2-9 и само един оставащ мач. Той ще бъде срещу друг от борещите се за оцеляване отбори - Куба. Те също имат баланс 2-9 и имат още само един мач, именно срещу Канада. В същото време след победата си срещу Иран вчера България заема 13-то място, също с баланс 2-9, но пък с актив от 8 точки, докато Канада и Куба са с по 6 пункта.

Това означава, че независимо от развоя на мача между Канада и Куба, загубилият отбор ще остане зад България в класиране. По този начин „лъвовете“, които имат още две срещи до края на участието си в тазгодишното издание на Лигата, са сигурни участници и за догодина.

В събота вечер България се изправя срещу западните ни съседи от Сърбия, а срещата е от 23:30 часа българско време. „Лъвовете“ ще завършат кампанията си срещу САЩ в понеделник сутринта от 06:30 часа българско време.

По този начин и двата мача за българите ще бъдат по-скоро със статут на контроли, тъй като те нямат шанс да се класират за финалната осмица, а вече са и сигурни спасени.