Българският национален отбор по волейбол за мъже продължава да търси втората си победа в тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. В неделя „лъвовете“ се изправят срещу Куба без право на грешка. Срещата от турнира в Група 4 стартира в 14:00 часа и ще се играе в Орлеан, Франция, като ще може да я наблюдавате на живо в ефира на MAX Sport 2.

Възпитаниците на Пламен Константинов загубиха трите си мача дотук на френска земя, като имат общо едва един успех и шест поражения, което им отрежда 14-ата позиция с пет точки. До момента в турнира във Франция „трикольорите“ отстъпиха на Аржентина с 0:3 гейма, на Канада с 1:3 гейма и на Бразилия с 0:3 гейма.

От друга страна Куба са последни, 16-и в класирането, със същите показатели като българите, но имат 3 пункта в актива си. Единственият успех на кубинците дойде срещу Бразилия с 3:2 гейма.

Последната среща на България срещу Куба беше в груповата фаза на Световното първенство през 2018-а година, когато „лъвовете“ побеждават с категоричното 3:0 гейма.