България няма да бъде  домакин на турнир от Волейболната лига на нациите при мъжете за 2024-а година. Това става ясно, след като FIVB обяви домакините на всички шест турнира от предварителната фаза.

„Лъвовете“ ще стартират своето участие на турнира в Анталия (Турция), където ще са още отборите на домакините, Полша, САЩ, Словения, Франция, Нидерландия и Канада. Надпреварата ще се проведе между 21 и 26 май.

Във втората състезателна седмица (4-9 юни) българите, които трябва да бъдат водени от Джанлоренцо Бленджини, ще пътуват до Япония за участие в турнира, чийто точен домакин ще бъде обявен на по-късен етап. В него участие освен България и Япония ще вземат още Бразилия, Полша, Словения, Иран, Турция и Германия.

Финалният турнир, в който ще участва България ще бъде този в Любляна (Словения), където надпревара ще бъде от 18 до 23 юни. В словенската столица участие ще вземат още тимовете на Полша, Италия, Аржентина, Сърбия, Турция и Куба.

Както и през последните две години всеки отбор ще изиграе 12 двубоя в рамките на предварителната фаза. Точните съперници, срещу които ще се изправят родните национали ще бъдат обявени на по-късен етап.