Старши-треньорът на Модена и националния отбор на Германия - Андреа Джани приема напълно спокойно настоящата ситуация. Италианската федерация по волейбол преждевременно сложи край на сезона заради коронавируса, а Джани определи това решение като най-разумното и правилно в момента.

„Всички искахме да продължим сезона, но аз смяттам, че без публика просто не може да се играе. Отборите излизат на полето, за да забавляват хората, според мен няма смисъл да се играе без зрители. Беше взето най-правилното решение, да се прекрати сезонът и вярвам, че италианската федерация направи най-доброто. Сезонът за Модена Волей бе добър, ако трябва да го опиша с няколко думи. Завършихме на второ място, а това напълно ни задоволява. За много тимове в Италия бъдещето е неясно, заради финансовата криза, която се задава, но аз оставам в Модена и през следващия сезон. Най-вероятно ще направим стъпка назад, ще свием малко бюджета, както ще направят и много други отбори по света. Ще опитаме да задържим същото ниво и просто да имаме финансова стабилност“, коментира Джани.

 

Автор: Делян Калинков

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.