Отборът на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението - Варна спечели второто издание на турнира по плажен волейбол “Byala Open”. Тандемът Милен Стоянов – Калоян Канев пребори по изключителен начин жестоката конкуренция на южния плаж в Бяла.

На финала новите шампиони на турнира победиха след тайбрек дебютанта в националния отбор на България Николай Колев и неговия партньор Мартин Иванов. Колев и Иванов за втори пореден път остават в подножието на върха, след като и миналата година играха финал на турнира.  

Бронзовите медали останаха за ветераните в турнира Евгени Петков и Любомир Стойков, които надвиха в мача за третото място миналогодишните първенци – Лъчезар Стоименов и Димитър Василев. На пето място, след загуба в двубоя за влизане в полуфиналите, остана звездната двойка Мирослав Градинаров – Данаил Милушев.

Тазгодишното издание на “Byala Open” може да се похвали и с женско участие. Осем двойки при дамите мериха сили за златото, като след изключително атрактивен финал варненките Стефани Кьосева и Екатерина Александрова грабнаха шампионската купа.

Втори останаха „Мъфините“ от София – Павлина Дачева и Десислава Николова. Бронзовата статуетка пък взеха Ивета Станчулова и Габриела Иванова, които победиха в двубоя за трето място „Прасковките“ от Пловдив – Славена Никова и Кристина Якимова.

Организаторите на турнира в лицето на Община Бяла, ВК „Черноморец“ Бяла и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ получиха изключително висока оценка за проведеното мероприятие, като доказателство за това е, че лично бившият селекционер на националния отбор на България и един от най-големите любимци на родната публика – Пламен Константинов, връчи шампионските купи и при мъжете, и при жените.