Наставникът на настоящия клубен шампион на Европа Фридрисхафен Стелиан Мокулеску по всяка вероятност ща поеме бившия първенец на Стария континент Сислей Тревизо през следващия сезон. Старши треньорът на италианския тим Даниеле Баньоли вече парафира с Динамо (Москва). Селекционерът на националния отбор на Германия, който изведе този сезон сензационно Фридрисхафен до трофея от Шампионската лига, бе начело на тима от 1997 година.

„Просто остава една формалност да сложим подписите си, ще финализираме договорката си следващата седмица”, разкриха пред италианските медии от Сислей.

Самият Стелиан Мокулеску заяви в Германия: ”Трябва да взема второто най-сложно и важно решение в живата си. След като през 1972 година реших да напусна Румъния, да дойда тук, да напусна семейството си, сега съм на втори подобен кръстопът. Уикендът ще бъде ключов за мен, защото трябва да реша! Предложението е за 2+2 години. Това е голяма чест за мен, тъй като от години ми е било мечта да бъда част от Сислей Тревизо. Не е лесно да реша дали да остана за 11-та година във Фридрисхафен, където този сезон направихме нещо невероятно, а сега имаме възможност за пробив. Осъзнавам, обаче че трябва да продължа напред!”.

Сислей Тревизо направиха първата крачка към нова титла в италианската серия А1 този сезон, след като снощи победиха в първия финал Копра Пиаченца с 3:1 гейма (18:25, 25:21, 25:23, 25:17). Лука Тенкати бе избран за най-полезен играч в срещата (14 точки), която се игра пред 2500 зрители в зала „Пала Верде”.

За все още настоящия състав на Даниеле Баньоли Алберто Чизола реализира 17 точки.

За Копра Пиаченца по традиция най-резултатни бяха българите с италиански паспорти – Христо Златанов се отчете със 17 точки, а Венци Симеонов с 18-сет.