Свински грип уплаши турските отбори “Халкбанк” и “С.Г.К.” от гостуването си в България и така пропадна международния турнир, който стягаха в Дупница. Заради тези два клуба от “Марек Юнион-Ивкони” готвеха 3-дневната проява от 24-и до 26-и септември заедно с ЦСКА.

Старши треньорът на “Халкбанк” Мартин Стоев днес е уведомил мениджъра на дупничани Людмил Найденов, че гостуването отпада с изричната забрана на клубните шефове. „Причината – при гостуването на футболен тим от Анкара в София, на който след завръщането в Турция 7 от играчите са приети в болница със съмнения за свински грип”, обясни престашето на клуба Христо Апостолов. Опасенията на турските босове била, че звездите на тима може да пипнат от вируса. При тази ситуация от дупнишкия клуб едва ли ще търсят други отбори за турнира, тъй като повечето силни тимове вече са готови с програмата си за контроли. В тези дни Милчо Миланов ще пробва възпитаниците си в проверки с български клубове.

Иначе “Марек Юнион-Ивкони” заминава от 28-и септември за Анкара, където в продължение на 6 дни ще играе няколко контроли с местни тимове. До края на другата седмица ще станат ясни имената на съперниците, като сред тях са сигурни “Халкбанк” и “Зиратбанк”.