Женският волейболен тим на Марица Пловдив се поздрави с убедителна победа над сръбския Железничар Лайковац като гост. В приятелската среща между двата тима, играна снощи в спортната зала в Лайковац, българските шампионки спечелиха с 4:0 (28:26, 25:17, 25:22, 25:19) след близо сто минути игра, съобщиха от клуба.

Старши треньорът на пловдивчанки Иван Петков, който готви отбора за предстоящите му мачове в евротурнира за Купата на ЦЕВ, използва срещата, за да изпробва различни варианти на състава. Единствените, които бяха в стартовата осмица за всеки един от четирите гейма, освен двете либера, бяха разпределителката Кристина Чешляр и центърът Нася Димитрова, която тренира с "жълто-сините" от началото на сезона, но все още не е официално картотекирана като играч в Марица. На мястото на двете националки Йоанна Атанасова и Ани Боздева към групата на Петков за гостуването в Сърбия се присъединиха отстъпените на Раковски (Димитровград) Мирела Шахпазова и Силвия Андреева.

Домакините затрудниха своите гостенки с цели пет аса в първия гейм, но в крайна сметка Марица стигна до успеха в добавеното време с 28:26. Във втората част Железничар успя да поведе с доста солидна разлика, но между двете технически прекъсвания българският тим намери път към обрата и след това се изстреля далеч напред до категоричното 25:17. И в третия гейм пловдивчанки трябваше да обръщат резултата, но го направиха в заключителните моменти, отбелязвайки 8 точки срещу само една за волейболистките на Светлана Илич за крайното 25:22.

В допълнителния четвърти гейм Марица доминира във всички елементи и го спечели с 25:19. Топреализатори в срещата с по 17 точки станаха диагоналите на Марица Габриела Цветанова и на Железничар Миряна Бергендорф. Посрещачката Симона Димитрова добави 16 за победителките.