Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17 години постигна нова победа на Европейското първенство в Черна гора. От всички 16 участници само "трикольорите" са със седем последователни успеха.

В последния си мач от груповата фаза българите, водени от Десислава Величкова, се наложиха с 3:0 (25:18, 25:11, 25:22) срещу състава на Гърция. Само в третия гейм от двубоя имаше интрига. В първия българският тим поведе рано и постоянно увеличаваше аванса си.

България показа още по-убедителни изяви и във втората част. "Трикольорите" поведоха с 3:0, а когато резултатът стана 8:2, вече беше ясно какво ще се случи до края.

Третият гейм от срещата беше най-интересен. В него гърците дори няколко пъти поведоха, но с твърде малък аванс. За последно това се случи при 17:16, родните национали спечелиха с 3:0 и 25:22.

Съперникът на България на полуфиналите ще стане известен след последния мач от груповата фаза между Италия и Полша довечера. "Дружина полска" ще задмине противника си при победа и ще играе с България. Ако Италия спечели, тогава "трикольорите" ще се изправят срещу Испания или "скуадра адзура".