Вицешампионът на Италия Сър Сейфти Конад Перуджа записа втора поредна победа в Суперлигата на Италия. Възпитаниците на сърбина Никола Гърбич победиха като гост водения от Радостин Стойчев Верона Волей с 3:1 (25:18, 25:19, 22:25, 25:23) в мач от 2-ия кръг на Серия А1, който се игра в зала “AGSM Forum” във Верона.

 

Верона допусна втора поредна загуба, след като в първия кръг загуби гостуването си на Тренто с 1:3. Вилфередо Леон и Матю Андерсън забиха по 19 точки и имаха огромен принос за успеха на Перуджа. Камил Рихлицки и Себастиан Соле добавиха по 9 точки.

 

Националът на България Аспарух Аспарухов започна като титуляр за Верона, но бе заменен в третата част от Джулио Магалини. След това българинът се завърна в игра и се отчете с 8 точки.
 Най-резултатен за Верона стана словенският посрещач Рок Можич с 24 точки.

 

С актив от 6 точки Перуджа е втори във временното класиране. Верона Волей от своя страна няма спечелена точка и заема предпоследното 13-о място.

Отборът на Перуджа излиза в следващия си мач на 23-ти октомври срещу Итас Трентино (Тренто) във втори полуфинал за Суперкупата на Италия. Верона пък приема Топ Волей (Чистерна) на 31-ви октомври.