Руският волейболист и една от легендите на този спорт в страната Сергей Тетюхин ще сложи край на своята кариера след настоящия сезон, съобщи старши треньорът на Белогорие Белгород Генадий Шипулин.

"Този сезон вероятно ще бъде последен за него. Той беше подкрепян от цялата страна в продължение на много години. Обмисляме някои специални събития в негова чест", заяви Шипулин пред ТАСС.

42-годишният ветеран беше знаменосец на Русия по време на церемонията на откриването на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Той дебютира за националния отбор на Русия през далечната 1996 година.

Сергей Тетюхин има четири олимпийски медала, включително и златен през 2012 година в Лондон. Посрещачът е победител в Световната лига със състава на Русия през 2002 година, трикратен европейски вицешампион (1999, 2005 и 2007 година), както и световен вицешампион през 2002 година.

На клубно ниво легендарният волейболист има 10 титли на Русия и 10 купи на страната. Тетюхин е и четирикратен клубен шампион на Европа. В своята кариера нападателят е играл за Локомотив Белгород, Парма, Зенит Казан, Локомотив-Белогорие Белгород, Динамо-Татрансгаз, Локомотив Белгород и Белогорие Белгород. /БТА