Селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов представи новия проект за развитие на младите таланти „Скаут лига”. По проекта ще бъдат финансирани 72 отбора, като ще бъдат поети всичките им разходи. 

„36 отбора момчета и 36 отбора момичета. По шест отбора на регион, като да се играят по три регионални и после три национални турнира. Ще направим така, че освен най-добрите от регионите да участват и тимове, които имат по 1-2 талантливи деца, но нямат цял отбор. Проектът ще е финансиран изцяло от федерацията, спонсори и министерството на спорта. Това ще включва пътувания, храна, екипировка и се надяваме това да подпомогне клубовете.

До този момент има сериозен ентусиазъм и клубовете се записват за участие. Идеята е екипировката да е в един цвят и да е еднаква, за да няма клубно разделение. Хубаво е децата да се чувстват като едно цяло, въпреки че ще играят за клубовете си. Мисля, че това е много положително, за да не се насажда клубна вражда от малки. По-добре в тези възрастови групи да няма чужденци, за да не ги повличат и привличат с обещания за сериозна кариера някъде си, а ние да си изгубим талантите. Ако има варианти за някакви участия е друг въпрос, но ние имаме качествени специалисти при подрастващите, които да се занимават с подготовката им. Финансирането за тази година беше подсигурено от г-н Александров. Средствата за следващата година се набират. Пуснат е проектът и към ММС. Идеята ни е да се намерят спонсори, а не чрез дарения”, каза Константинов. Освен него лица на кампанията са треньорът на жените Иван Сеферинов и Антонина Зетова. /БГНЕС