Шампионът на Италия Имоко Волей Конелиано направи успешен старт на участието си на Световното клубно първенство по волейбол за жени, което се провежда в турския курорт Анталия.

В мач от група "А" Конелиано надигра с 3:0 (25:22, 25:21, 25:21) бразилския Прая Клубе. И трите гейма се развиха по почти идентичен начин, като италианският тим водеше комфортно в резултата през почти цялото време и не бе под никаква заплаха да загуби дори гейм.

Шведката Изабел Хаак бе над всички в мача с 24 точки за победителките, а с 9 приключи Робин де Кройф. За Прая Тайнара Лемеш реализира 14 точки.

За бразилките това бе втора загуба след тази с 0:3 от Екзачъбашъ в сряда и те напускат турнира. Първото място в група "А" ще бъде определено в петък с двубоя между турския представител и Конелиано.

В група "В" другият турски тим Вакъфбанк си гарантира първата позиция. Защитаващият титлата си на световен клубен шампион тим спечели с 3:0 (25:22, 26:24, 25:21) срещу бразилския Минаш и вече има две победи от два мача.

Във всеки един от трите гейма Минаш имаше преднина в резултата в даден момент, но огромният опит на турския гранд спомогна на домакините да обърнат резултат. Особено впечатляващо бе представянето на Вакъфбанк във втория гейм, в който бе наваксано изоставане от 13:17, както в третия от 10:15.

Паола Егону завърши с 22 точки за победителките, а бразилката Габриела Гимараеш остана с 11. За Минаш се отличи Присила Залевски с 14 точки.

Въпреки поражението Минаш има реални шансове за класиране на полуфиналите. Това ще стане с победа над казахстанския Куаниш в петък в последния кръг на груповата фаза. За Куаниш играе българката Лора Китипова.