Първа треньорска глава падна във волейболна Италия. Ренан Дал Зотто вече не е треньор на Сислей Тревизо, съобщават италианските медии. За поста му в момента фаворит е Франческо Дал`Олио, който бе кандидат за националния ни отбор.

Бившите шампиони на Европа останаха без наставник в момент, в който са на четвърто място в Серия А1 с актив от 5 победи и 4 загуби. В последния кръг обаче Сислей падна като домакин от Пинето с 1:3 гейма (22:25, 25:20, 21:25, 20:25).

Бразилецът роден в Сао Леополдо изкара един сезон и малко в Тревизо. „Нямахме личностни или организационни проблеми в тима. Говорих си много с момчетата, за да разбера дали нямаме проблем с комуникацията. Моментът е труден” сподели пред местните журналисти Зотто.

Алесандро Фей, Стефан Хубнер, Самуеле Папи, Густаво Ендрес, Алберто Чизола и компания сега очакват да разберат името на новия си треньор. Франческо Дал`Олио е бронзов медалист като играч от Олимпиадата в Лос Анжелис през 1984 година. Познатият като Пупо от 1995 година бе наставник на Джиолиа дел Коле, Ферара, Модена, Парма, Асти, Падова, Пиаченца и Перуджа, като никога не бе водил Тревизо.

В Италия се твърди, че на 90% вече е решено Франческо Дал`Олио да е новият старши треньор. Освен него се спряга още името на Лоренцо Бернарди. Появи се информация дори, че Сислей обмисля да върне начело бившият наставник Даниеле Баньоли, който в момента е начело на Динамо Москва.