Драмата около селекционерския пост на италианския волейболен отбор в навечерието на Европейското първенство, което ще се проведе на Апенините и в България, продължава с пълна сила. Сега се очаква наставникът на "адзурите" Мауро Беруто да хвърли оставка. 

Само до преди няколко часа изглеждаше сигурно, че той ще остане на поста си и ще проведе подготовката за шампионата. Но той вече категорично е решил да се махне заради натиска върху него, пише "Гадзета дело Спорт". 

Беруто е подлаган на страхотна критика заради изхвърлянето на четирима от основните играчи преди финалите на Световната лига. Сега на Апенините има натиск те да бъдат върнати за Европейското, но специалистът категорично отказва. Затова е готов да хвърли оставка. 

Федерацията обаче може и да реши да я приеме, защото вече е готова с евентуален заместник. Според вестника, ако оставката на Беруто бъде приета, на мястото му ще бъде назначен Джанлоренцо Бленджини, който сега води Мачерата. 

За поста беше спряган и българският специалист и бивш селекционер на родината ни Радостин Стойчев. Самият той отрече тези информации по-рано днес пред Gong.bg в специално интервю.