Техническата комисия към Балканската волейболна асоциация определи надпреварите и съперниците на младите национални отбори за това лято. Заседанието, на което присъстваха от българска страна изп.директор на БФВ Станислав Николов и международният съдия и специалистът по плажен волейбол Тошко Стоянов, бе в Солун през уикенда.

Младежите родени до 1989 година ще играят на Балканската лига в черногорския град Даниловград от 15 до 19 юли в една група с Гърция и Румъния.

Девойките ни родени до 1990 година ще се изправят срещу Македония и Турция в Гърция от 1 до 5 юли.

Юношите са домакини на надпреварата на Балканите в Казанлък от 22 до 26 юли, като ще бъдат първо в група с Румъния и Босна и Херцеговина. При момичетата в Сараево ще играем с Румъния и Гърция.

Точните дати на Балканското първенство по плажен волейбол все още не са уточнени, а домакин ще бъде Албания при мъжете и жените, при младежите – Турция и Гърция при подрастващите.

Жребият за Балканските клубни турнири ще бъде теглен на 26 юни във Виена, когато Европейската волейболна конфедерация има среща със зоналните си асоциации.

По отношение на правилото за броя играчи на поста либеро, Балканската асоциация гласува при нейните национални селекции да са съставени от 12 волейболисти (11 + 1 либеро). Ако Международната федерация реши нещо друго до 10 дни преди старта на първото състезание на Балканския полуостров, то това правило автоматично ще бъде приложено.