В село край испанския град Мурсия бе открито тялото на 36-годишната холандска волейболистка Ингрид Висер, която бе обявена за издирване.

Заедно с Висер е бил открит мъртъв и нейният приятел - 57-годишният Лодевийк Северин. Двата трупа са били закопани в градина с лимонови дръвчета. Висер и Северин са били убити, категорични са от испанската полиция. Арестувани са трима души, заподозрени за извършване на престъплението - един испанец и двама румънци.

Висер и партньорът й са били видени за последен път на 13 май в хотел в Мурсия, където те били наели стая за два дни. На 14 май Висер имала записан час за местна клиника за операция ин витро. Близките на холандката съобщават за изчезването й на 15 май, тъй като в този ден тя е трябвало да се върне в Амстердам.

Висер бе националка на Холандия, като на клубно ниво е играла на поста централен блокировач за руския Ленинградка и испанските Мурсия, Тенерифе и Лас Палмас. Приятелят й Северин в продължение на дълги години бе генерален мениджър на женския национален тим на Холандия. /БГНЕС