Диагоналът Цветан Соколов остава във волейболния Динамо Москва, потвърдиха от клуба в четвъртък. Динамо и българският национал се договориха да продължат сътрудничеството си.

32-годишният Соколов изкара последните два сезона в Динамо, в които спечели два пъти титлата на Русия, както и купата, Суперкупата на страната и купата на Европейската волейболна конфедерация.

В двете кампании Соколов стана реализатор номер едно за "синьо-белите".

"Цветан Соколов беше един от водещите играчи на Динамо в последните два сезона. Това е опитен състезател, който може да поеме ролята на лидер в решаващите моменти на мачовете. Много се радвам, че Цветан реши да продължи да играе в Динамо. Сигурен съм, че следващият сезон ще бъде много интересен и наситен със събития", коментира старши треньорът на московчани Константин Брянски.

"Соколов има голям принос за успехите на Динамо през последните два сезона и сме доволни, че българският волейболист реши да остане в нашия отбор. Напълно запазваме линията от атакуващи играчи, формирана през последните две години, и гледаме с увереност към следващия сезон, където "синьо-белите" отново ще защитават титлата на най-силния отбор в руската Суперлига", каза спортният директор на клуба Сергей Зайченко.