Четирима от най-популярните и големи имена сред треньорите в световния волейбол ще разкрият част от рецептите си за победа на 385 километра от София – в Белград.

Андреа Анастази, Дъг Бийл, Филип Блен и Игор Колакович ще бъдат в основата на Международния треньорски семинар „Треньор за победи” на 6 и 7 октомври в Белград. Форумът е организиран от Сръбската волейболна федерация.

Наставникът на Италия Андреа Анастази, който изведе Испания до европейска титла, ще говори за планирането на тренировките и същността на треньорската дейност.

Бившият селекционер на САЩ, част от Волейболната алея на славата Дъг Бийл, който в средата на 80-те наложи коренни промени в правилата на волейбола, пък ще бъде лектор по три теми: „Идеи за тренировка и обучение в основни моторно-двигателните принципи”, „Какво казва статистиката за играта днес” и „Някои идеи за системата за игра в атака, блокада и защита в съвременната игра”.

Бившият треньор на Франция Филип Блен, който е член на треньорската комисия към FIVB от 1999 година, е подготвил две теми: „Разпределителят и офанзивната система” и „Няколко идеи как да се създаде отбор”.

Наставникът на Сърбия Игор Колакович е лектор по темите „Брек-пойнт фаза” и „Подготовката на мача”.

Лекциите ще бъдат по четири на ден от сутрин до вечер. Записвания за присъствие се приемат до 19 септември, като таксата е 500 евро плюс 95евро за настаняване. След този петък таксата ще бъде друга.