Българинът Борислав Георгиев си осигури място в шестицата на волейболния мъжки турнир на течащите Азиатски игри в Ханджоу (Китай) като национал на Катар.
 
Той и съотборниците му записаха победа в първия кръг на елиминациите с 3:1 над Бахрейн (25:23, 25:18, 19:25, 25:17). Така Катар се класира на четвъртфинал, а при нов успех предстои среща с азиатската волейболна сила Иран, която след 3:0 над Тайланд пропуска четвъртфиналната фаза и отива направо на полуфинал според регламента на турнира.
 
31-годишният българин, който е кадър на Славия, а е играл у нас още за Левски и Монтана, има сребро с младежкия национален тим на България от 2010 година. Плеймейкърът е трикратен шампион на Катар с Полийс Юниън, има и два златни медала от клубното първенство на Персийския залив.
 
Миналия месец в Иран спечели с катарския национален отбор исторически бронз от първенството на Азия – първи комплект медали за страната от такъв форум.
 
На четвъртфинала Борислав Георгиев и съиграчите му чакат победителя от елиминационния двубой Южна Корея – Пакистан, който е по-късно днес. Звездата на пакистанците - диагоналът Мурад Хане, е най-новото попълнение на волейболния шампион на България ВК Нефтохимик 2010.