Националният отбор на България по волейбол за жени до 17 години победи тима на Грузия с 3:0 (25:17, 25:17, 25:15) на Европейското първенство във Върнячка баня, Сърбия.

България започна в състав: Калина Венева, Божидара Арнаудова, Габриела Жекова, Вяра Парапунова, Деница Ангелова и Мариела Петрова с либеро Виктория Нинова.

България изоставаше в резултата в първия гейм с 10:12, но направи обрат благодарение на три аса на Божидара Арнаудова. Отборът поведе с 24:17 и затвори частта след успешна атака на Габриела Жекова.

Във втория гейм българките натрупаха аванс още в началото, като разликата стигна до 20:14, а след това отново приключиха частта с 25:17 след успешна блокада на Деница Ангелова.

В третата част тимът на Владислав Тодоров бе още по-убедителен, като даде на Грузия да направи само 15 точки.

Тимът на Тодоров бе по-добър във всички елементи на играта, като направи цели 12 аса срещу 5 на съперника и 11 успешни блокади срещу 5 на грузинките.

Калина Венева бе най-резултатна за България с 13 точки, а Габриела Жекова се отчете с 12. За грузинките 11 точки отбеляза Магда Кобаидзе.

Това бе втора поредна победа за младите българки, които във вторник се наложиха над тима на Нидерландия с 3:1. Утре е срещата с Естония, която започва в 13:00 часа. Тимът на България е на първо място в Група 1 с 6 точки, преди мача между отборите на Хърватия и Италия.