Може да е Коледа, но не всеки е със семейството си. Част от волейболистите на италианския волейболен тим Копра Пиаченца отпразнуваха Рожденство Христово с най-близките си . . . съотборници. Причината – на 28 декември ги чака мач от Серия А1 – последен за 2008-ма, но първи от втория ½-сезон. Лагерният период не им попречи да създадат празнична атмосфера с вино и вкусни самоприготвени ястия. И за да бъде още по весело, волейболистите се снимаха как пият като най-големите музикални звезди боси, по екип и шапки.

Клипчето стартира с надпис „Честита Коледа и Щастлива 2009 година”. Първите кадри са на запалена камина и Марко Меони, който се появява бос, по екип и червена шапка на Дядо Коледа да пее ала Пол Янг, последва го Данте Бонифанте, който пък имитира Бой Джордж. От двама стават трима с Христо Златанов, който отваря уста ала Джордж Майкъл. По-нисичкият Алесандро Дехо е със слушалки като Симон ле Бон, в сив анцунг е Але Физио Русо, който пее с лист в ръка по подобие на Стинг. По-бързичко към потропващата банда се присъединяват още волейболисти дори в премяна на белобрадия старец, които се стараят да наподобяват Брус Спрингстийн и други. Песничката е много весела, а прегърнатите снажни играчи са колоритни. Но това не е всичко, видеото е цели 500 секунди, като след мелодията се показва, как волейболистите готвят, репетират караокето, танца, хореографията, похапват, вдиган наздравици с чаша червено вино. Доста добри танцувални стъпки показва българинът с италиански паспорт Христо Златонов.

На 28 декември предстои първият кръг от пролетния дял на шампионата в Италия. Влади Николов с Кунео приемат Венци Симеонов с Валентиа, Пиаченца на Златанов е домакин на Падова, а Тренто гостува на Йога Форли. Вторият кръг от втория ½-сезон е още на 3 януари 2009-та, когато Кунео е гост на Пинето, Венци Симеонов ще се изправи с Валентиа на стария си тим Пиаченца и Златанов, Тренто приеме Верона.

Станаха известни и двойките от финалната осмица на турнира за Купата на Италия:

На 28 януари в зала Басано в едноименния град лидерът в Серия А1 Лубе Банка Мачерата ще срещне новакът в елита Тонно Калипо Вибо Валентиа с Венци Симеонов, два часа и половина по-късно Тренто на Радостин Стойчев с Матей Казийски и Краси Стефанов имат за съперник в Басано дел Грапа екс-еврошампиона Сислей Тревизо. На 29 януари, но в Мантова и зала Бам третият във временното класиране Кунео на Силвано Пранди и Владимир Николов ще спори със шестия Марми Ланца Верона, след което Христо Златанов и Копра Пиаченца ще играят срещу Акуа Парадизо Габека Монтекиари. Финалната четворка за Купата на Апенините е на 1 февруари.