Европейската волейболна конфедерация все още не е определила носителя на приза „Волейболист №1 на Европа за 2007 година”. В централата на организацията в Люксембург има известно разминаване в информацията.

Конкуренти за титлата Номер 1 на Стария континент са по наша информация Матей Казийски, Семен Полтавски и Анхел Михел Фаласка.

Пред Гонг първо от прес-департамента обявиха, че отказват какъвто и да е коментар по темата, а от кабинета на председателя на ЦЕВ Андре Майер заявиха: „Изборът не е направен, трябва да се изчака още 2-3 седмици”.

Ето първо какво каза Федерико Фераро – прес-директор на Европейската волейболна конфедерация:

- Кога ще обявите имената на номинираните играчи и победителя от гласуването за Най-добър волейболист на миналата година - 2007?

- Европейската волейболна конфедерация не прaви никакви изказвания към момента по тази тема. Никой от нас, никой от комисиите и администрацията не може да каже нищо. Работи се по темата.

Свързахме се и с кабинета на председателя на ЦЕВ Андре Майер, ето отговорът от там:

-Изборът все още не е направен. Трябва да се изчака още 2-3 седмици.

- Може ли да ми кажете имената на номинираните играчи?

- Не, не мога да ви кажа подобно нещо. Трябва да се изчака още 2-3 седмици.

Припомням, че още в средата на месец март бе обявено, че призът „Волейболист №1 в Европа за 2007 година” ще бъде връчен през месец юни, а кои са номинираните играчи ще стане ясно официално на 20 април.

До момента информация по темата няма. За последно преди по-малко от месец бе получен същият отговор – „Трябват още 2-3 седмици”.

Според източници на Гонг има промяна в топ 3 след проведеното гласуване. Националът ни Матей Казийски е сред първите, където продължава да бъде испанския разпределител Анхел Михел Фаласка, сърбинът Никола Гръбич е отпаднал за сметка на руснака Семен Полтавски.

Казийски е носител на наградата за 2006 година, като това, че я печели стана ясно още през февруари миналата година, а кристалната купа получи на 1 април.