Аржентина и Бразилия си осигуриха последните два билета за четвъртфиналите на световното първенство по волейбол за мъже, което се провежда в Полша и Словения.

В Гливице двата представителя на Южна Америка записаха чисти победи над Сърбия и над Иран и ще се срещнат един срещу друг в четвъртък за място във финалната четворка.

Аржентина записа изненадващо категоричен успех над Сърбия с 3:0 (25:23, 25:21, 25:23). Първите два гейма на мача се развиха по сходен сценарий, като Сърбия имаше преднина от 2-3 точки до средата, но след това Аржентина обръщаше с много добра игра в защита и много премерено нападение.

В третия гейм "гаучосите" бяха тези, които дръпнаха от самото начало в точки и имаха преднина от 14:10. В края на гейма Сърбия опита да осъществи обрат, но силите на играчите на треньора Игор Колакович стигнаха само до съкращаване на изоставането на една точка.

Бруно Лима завърши с 14 точки за Аржентина, 13 прибави Факундо Конте, а с 12 остана Аугустин Лосер. За Сърбия Урош Ковачевич постигна 13 точки, а с 12 остана Сречко Лисинац.

В другия полуфинал трикратните световни шампиони от Бразилия се справиха с 3:0 (25:17, 25:22, 25:23) с Иран.

В първите два гейма Бразилия не позволи на Иран да поведе нито веднъж в резултата. Играта се завърза чак в третата част, в която бразилците водеха с 14:10 точки, но Иран успя да обърне и да излезе напред при 23:22. 

Бразилците обаче отново повишиха концентрацията си в най-важните моменти и след три поредни точки затвориха мача.

Над всички в срещата бе Йоанди Леал, който завърши с 20 точки за победителите. За Иран с по 8 приключиха Милад Ебадипур, Амирхосеин Асфандиар и Мохамадджавад Манавинежад.

Двойки в четвъртфиналите на световното първенство:
Италия - Франция
Словения - Украйна

Аржентина - Бразилия
Полша - САЩ