Старши-треньорът на Модена Андреа Джани сподели, че всички в момента са длъжни да показват уважение и да се грижат за себе си. Припомняме, че Италия е най-засегнатата държава от коронавируса, а всички спортни състезания са прекратени. Волейболът не прави изключение, но Джани смята, че здравето на хората е преди всичко и не трябва да се бърза с връщането в залите.

„Моментът е много труден за всички. В сегашната ситуация хората трябва да бъдат солидарни и да се подкрепят. Италия преживява тежки времена и от нас зависи да бъдем заедно и да обединим усилията си в борбата с коронавируса. Всеки отбор в Италия се подготвя по свой начин, всеки работи по индивидуална програма, ние не правим изключение. Правилата трябва да се спазват и да правим най-доброто за себе си. Детския отбор на Модена също тренира от вкъщи по индивидуална програма. Треньорът Оскар Берти работи много добре с децата и те редовно поддържат видеоконференция. Не искам да гадая какво ще се случи по-нататък. Никой не знае кога отново ще се върнем в залата, а още по-малко кога ще играем официален мач. Както добре знаете, много е вероятно сезонът да не завърши, ситуацията е сложна.   Виждате, че няма никаква яснота и за провеждането на олимпиадата. Никой не желае тя да бъде отложена, но сигурността и безопасността на хората е най-важна. Аз мисля, че олимпийските игри трябва да бъдат отменени, ако това е необходимо. Ще кажа няколко думи и за решението волейболната лига на нациите да се премести за месец септември.  Тогава се очертава да бъде доста натоварен период с мачове, тъй като по това време са предвидени европейските квалификации. Първо трябва да се овладее ситуацията с коронавируса, после ще мислим за всичко останало. Да, и на мен ми е трудно да стоя затворен вкъщи, но  трябва да бъдем максимално отговорни към себе си и другите. Призовавам хората към уважение и спазване на всички правила. Грижете се за себе си, и останете вкъщи“, завърши Джани.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.