Старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол на Русия Владимир Алекно ще трябва да обяви решението си дали да остане начело на тима в рамките на следващите няколко дни.

Генералният директор на местната волейболна федерация Александър Яременко информира, че специалистът, който е добре познат в България, ще вземе своето окончателно решение до средата на месец декември.

На последната Олимпиада в Лондон националният отбор на Русия спечели златните медали, след като на финала се наложиха в драматичен мач над състава на Бразилия.

„В момента Алекно работи със Зенит. Имахме договорка – до средата на декември да не взима конкретно решение, а след това да дойде на среща с нас в Москва. Но кога точно ще обяви решението си, зависи само от него. Цялата информация сега е само е неговата глава. Засега нямаме фиксирана конкретна дата за среща”, сподели Яременко.

Генералният директор напомни, че през януари федерацията трябва да утвърди кандидатурите за старши треньор на националния отбор на Русия.