„Вярвам, че всеки един от състезателите ни ще покаже максимума от своите възможности и ще бъдем един отбор, които се бори за всяка една точка в ½-финала”, сподели пред Гонг старши треньорът на Добруджа 07 (Добрич) Мирослав Живков. Тимът му в петък от 15 часа излиза срещу шампиона и носител на Купата на България Марек Юнион Ивкони в първия ½-финал за националния трофей в зала „Христо Ботев”.

Момчетата от Добрич са приятната изненада във волейболната ни Суперлига този сезон, като при дебюта си в елита записа 11 победи и 11 загуби в редовния сезон и намери място в плейофите, изхвърляйки последния кръг Пирин (Разлог). Дупничани пък у нас до сега нямат поражение – 22 успеха в първенството и 2 в турнира за Купата. По темата Живков допълни: „Играем срещу лидера в първенството, който показа постоянна игра и има много добри изпълнители. Ще направим всичко възможно да покажем най-доброто от нашата игра”.

Мястото си на ½-финал за Купата на България Добруджа 07 заслужи, след като елиминира първо финалиста от преди 2 години Арда (Кърджали) и след това ЦСКА. Мирослав Живков ще може да разчита на основните си волейболисти, като тимът пристига днес в София.

Живков: Ще се борим за всяка точка

източник: Снимки: Пресцентър Изида

„Ще направим всичко възможна да затрудним максимално отбора на Марек Юнион Ивкони. Надявам се да се получи един много добър мач и по-добрият отбор да победи. Наистина дупничани са много по-опитен отбор, но аз вярвам, че ние ще имаме амбицията да покажем най-доброто от нашата игра. Направихме един добър шампионат, положихме много труд и усилия, за да стигнем до тук и да зарадваме всички наши фенове и спонсори. Задължително оттук нататък ще се борим за всеки един мач. Надявам се да се получат добри двубои, пък отборите, които са по-добре подготвени, да продължат напред”, каза още пред Гонг наставникът на Добруджа 07 Мирослав Живков.