Една от най-големите звезди в световния волейбол – бразилецът Жиба сподели, че очаква тежки мачове с българския национален тим тази седмица и е впечатлен от обстановката преди срещите утре и в петък. „Всеки път с България се получават тежки мачове и не мисля, че сега ще е различно, защото ни чакат два мача, от които зависи класирането. Много е хубаво да сме тук, защото хората живеят с волейбола и когато идваш в страната виждаш страстта на хората към спорта”, заяви Жиба пред Гонг.

На въпрос кой според него му е конкурент за Номер 1 в света, бразилецът коментира: „В момента има доста играчи, които могат да претендират за Номер 1 в света. В българския състав има волейболисти, които играят в Италия и имат сериозен опит, а това дава шанс на България да играе страхотно като отбор. Преди сме виждали България да прави различни грешки, а сега това не е така. Точно затова мисля, че имам много конкуренти.”

„Нямам идея какво ни чака. Невероятно е вниманието, което получаваме тук. Страхотно е, когато виждаш хората да живеят с волейбола”, каза още бразилската звезда.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.